Kysymys
Jeesuksen lupaukset    / Timoteus
Haluaisin tietää niistä Jeesuksen lupauksista, jotka ovat jo toteutuneet. Onko niitä? Vai koskevatko Jeesuksen lupaukset vain iankaikkista elämää?
Vastaus
Vastaaja
Julkaistu
Hits
Markku Jokinen
04.10.2006
1365
Kysymys on kovin laaja ja tärkeä. Voimme ensinnäkin nähdä koko Uuden testamentin tapahtumien Jeesuksen lupausten täyttymisenä. Jeesusta koskevia profetioita, joista moniin liittyy lupauksia on laskettu VT:stä yli 300. Nuo lupauksethan tulivat usein profeettojen välittäminä ja niiden taustalla on Jeesuksen ikuisuudessa antama lupaus uhrata itsensä ihmiskunnan pelastamiseksi helveltiltä( esim.Fil.2:6-11, Hepr.1:9-13).

Jeesuksen lupauksista on täyttynyt siis hänen uhrikuolemansa meidän edestämme ja lupaus Hänen yläsnousemuksestaan,(esim. Luuk. 9:22) ja siitä, että Hän elää meissä(Luuk. 17:21). Jumalan tahtoa ja Jeesuksen tahtoa sekä lupauksia ei voidakaan erottaa. Jeesus alistui kaikessa Isän tahtoon - vieläpä Getsemanen tuskan keskelläkin.

Jos etsimme yksittäisempiä Jeesuksen ennustamia tapahtumia on mainittava Jeesuksen ennustus temppelin tuhoutumisesta(Matt. 24:1-2).
Keskustelu on käyty noin vuonna 30 jKr. ja ennustus toteutui 40 vuotta myähemmin, eikä temppeliä koskaan rakennettu uudestaan! Toiseksi mainittakoon, että vaikka nykymaailmassa evankeliumia julistetaan kaikille kansoille, kuten Jeesus ennustaa, myäs luopuminen uskosta samoin kuin harhaopit kukoistavat, aivan kuten Jeesus sanoo (Luuk. 18:8, Matt. 24:24-25). Opetuslasten pakeneminen, Juudaksen kavallus ja Pietarin luopuminen olivat myäs asioita, jotka Jeesus näki ennalta evankeliumien todistuksen mukaan.

Yksi mielenkiintoisimmista asioista on Jumalan(Jeesuksen) lupaus varjella omaisuuskansaansa Israelia. On melkoinen ihme, että tuo kansa on säilynyt maailman myllerryksissä ja saanut maansakin takaisin, jonka Jumala sille antoi jo Aabrahamin kautta. Tämä lupaus on toeutunut meidän aikoinamme hämmästyttävällä tavalla.