Kysymys
Mitä minun tulee tehdä, jotta pelastuisin?    / Juke
Olen kuullut, että pelastus on yksin armosta. Ei omien tekojen kautta. TV- lupa on jääny maksamatta ja se vaivaa kovasti. Rahaa tavallaan on, mutta se voi opiskelijalla kulua muuhunkin kuukauden mittaan. Olen pyytänyt syntiä anteeksi Jeesukselta, mutta en ole oikeen omistanut anteeksiantoa. Pelastuuko Jeesukseen uskovat pelkästään uskon perusteella vai pitääkä lakata syntiä tekemästä? Se on kai mahdotonta?
Vastaus
Vastaaja
Julkaistu
Hits
Jarmo Sormunen
21.12.2001
979
Sananlaskuissa on kirjoitettu (Snl 28:13): "Joka rikkomuksensa salaa, se ei menesty; mutta joka ne tunnustaa ja hylkää, se saa armon." Synnin tunnustamiseen liittyy myäs parannuksen tekeminen. Se on käytännässä sitä, että tahdotaan olla enää tekemättä sitä syntiä, jonka Jumalalle tunnustetaan.
Laajempi vastaus
On totta, että syntisyytemme tähden teemme jatkuvasti syntiä. Siihen on kuitenkin olemassa lääke, Kristuksen anteeksiantamus. Johannes kirjoittaa (1Jh 1:9): "Jos me tunnustamme syntimme, on hän uskollinen ja vanhurskas, niin että hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä."

Kristittynä kutsumuksemme on olla kuuliainen ensisijassa Jumalalle. Kuuliaisuuteen Häntä kohtaan liittyy kuitenkin kuuliaisuus esivallalle (Rm 13.luku). Olemme mitä mieltä tahansa televisioluvasta, tämän maan lakien mukaan se on maksettava. Jumalan tahto on, että sen maksaa, jos telkkaria katsoo.

Emme pelastu tekemällä oikeita tekoja, vaan uskomalla Kristuksen sovitustyähän. Samalla usko Häneen edellyttää Hänen tahtonsa mukaan elämistä. Koskaan se ei ole täydellisesti mahdollista, mutta Jumala odottaa meiltä tahtoa tahtoa sitä mitä Hän tahtoo. Se on myäs ojentautumista Hänen tahotnsa mukaan käytännässä. Siinä missä olemme rikkoneet Hänen tahtonsa tekemisillämme tai laiminlyänneillämme, siinä saamme tunnustaa syntimme ja uskoa ne kaikki Jeesuksen nimessä anteeksi.

Kristityn omatunto on Jumalan sanan herättämä. Se ei jätä sisintä rauhaan, jos pysymme synnissämme - vaikka kuinka yrittäisimme tällaisessa tilassa omistaa anteeksiantamusta. Jumalan rauha edellyttää synnin tunnustamista ja sen hylkäämistä. Silloin kun emme jaksa itseksemme uskoa syntejämme anteeksi, voimme turvautua rippiin. Toinen kristitty voi kuunnellea tunnustuksemme, rukouksessa viedä asiamme Jumalan eteen ja julistaa Jeesuksen nimessä kaikki synnit anteeksi. Valoon tuotujen ja anteeksisaatujen syntien suhteen vihollisemme on avuton. Hänen syytäksiltään on silloin viety pohja pois ja hän joutuu meidän suhteemme aseettomaksi.

Saat ystäväni uskoa kaikki syntisi anteeksi Jeesuksen Kristuksen nimessä ja veressä. Jumala Sinua suuresti siunatkoon!