Kysymys
Ylästempaaminen    / Salome
Ylästempaamisajatus liitetään lopunaikaan ja jopa maailmanloppuun? Mitä sillä tarkoitetaan?
Vastaus
Vastaaja
Julkaistu
Hits
Jarmo Sormunen
29.04.2004
1211
Ylästempauksella tarkoitetaan seurakunnan yläsottoa. Kristuksessa kuolleet, eli Häneen elämänsä aikana uskoneet, nousevat yläs ensin Kristusta vastaan, kun Hän saapuu takaisin maan päälle. Samassa yhteydessä elossa olevat kristityt muuttuvat silmänräpäyksessä ja saavat uuden yläsnousemusruumiin.

1Ts 4:17 "Sillä itse Herra on tuleva alas taivaasta käskyhuudon, ylienkelin äänen ja Jumalan pasunan kuuluessa, ja Kristuksessa kuolleet nousevat yläs ensin; sitten meidät, jotka olemme elossa, jotka olemme jääneet tänne, temmataan yhdessä heidän kanssaan pilvissä Herraa vastaan yläilmoihin; ja niin me saamme aina olla Herran kanssa."
Laajempi vastaus
Tämä yläsotto tapahtuu ymmärtääkseni ns. Suuren ahdistuksen loppupuolella, ennen kaikkein hirvittävintä Jumalan tuomioiden maan päälle vuotamisen aikaa (Ilm 16). Vihan aika päättyy Kristuksen näkyvään paluuseen, kansojen tuomioon ja tuhatvuotisen valtakunnan perustamiseen maan päälle (Ilm 19). Tuossa yhteydessä saatana sidotaan, mutta päästetään uudelleen noiden tuhannen vuoden kuluttua irti ja yllyttämäään jälleen kansat Jumalaa vastaan. Tuo kapina päättyy kaikkien ihmisten yläsnousemukseen (niiden, jotka eivät olleet mukana seurakunnan yläsotossa) ja viimeiseen tuomioon. Sen jälkeen luodaan uudet taivaat ja uudet maat, jossa vanhurskaus asuu.